Sušenkové řezy Lotus
03.05.2021
Tyhle řezy by se daly nazvat Raz dva :-), protože jsou tak rychle hotové. Je to výborný rychlý zákusek pro návštěvy, jen tak ke kávě a nebo i na narozeninové oslavy. Přesto že tyto řezy jsou pravděpodobně velmi známé, tak sem recept dávám, protože jsou vynikající. Vlastně, když si tak vybavím další nepečené řezy ze sušenek, tak jsou všechny výborné. Pamatujete si na recept z dřívější doby zvaný řezy Be-Be s pudinkovým krémem? Byl a je výborný stále. Další starší recept Be-Be sušenková střecha s tvarohem, no je jich spousta a jedny sušenkové řezy s krémem už tady v seznamu receptů mám a pokud jste je již vyzkoušeli, věřím, že nezklamaly.

Budete potřebovat
- forma o velikosti asi 20 cm x 30 cm
- 2 balení karamelových sušenek Lotus
- 2 smetany ke šlehání 33%
- 1 ztužovač šlehačky
Postup
- Vyšlehejte smetanu se ztužovačem
- Sušenky vyskládejte vedle sebe na dno formy
- Potřete vrstvou vyšlehané smetany, na to naskládejte další sušenky, opět potřete vrstvou smetany, opět sušenky, další vrstva vyšlehané smetany a povrch posypte rozdrcenými sušenkami.
- Přikryjte a dejte vychladit, nejlépe do druhého dne.

Poznámka:
- Nezapomeňte si dát pár sušenek stranou na rozdrobení a dokončení řezů.
- Nebojte se, že ve smetanovém krému nebude žádný cukr. Ztužovač smetanu lehce osladí a sušenky jsou sladké dost, takže další cukr není potřeba.
- Sušenkové vrstvy jsou tři a použila jsem dvě smetany ke šlehání jak mám uvedeno v receptu, ale příště zkusím dát smetany tři, aby byl řez krémovější :-).
