Bagety s olivami a sušenými rajčaty
12.05.2020
Moc slaných receptů tady zatím nemám, tak jsem si řekla, že bych sem mohla zase nějaký přidat. Bagety patří mezi oblíbené pečivo a není nad to, upéct si domácí. Moc práce nezaberou, takže si je můžete udělat čerstvé, třeba pro návštěvu, k večernímu grilování nebo jen tak. Z množství, které uvádím, upečete čtyři bagety a nejlepší jsou čerstvě upečené, tak jako asi každé pečivo, ale i druhý den jsou dobré.

Budete potřebovat
- 450 g hladké mouky
- 270 ml vody
- 10 g droždí
- 1 lžička cukru krupice
- 3 lžičky olivového oleje
- 2 lžičky soli
- 100 g černých oliv nakrájených na kolečka
- 100 g sušených rajčat nakrájených na kousky
Postup
- Do mísy nalijte vodu, rozdrobte droždí, přidejte cukr a dobře promíchejte.
- Přisypte mouku, sůl a olivový olej.
- Dobře propracujte, stačí ručně a dejte k teplu vykynout asi hodinu nebo do zdvojnásobení objemu.
- Poté těsto rozdělte na poloviny a do jedné půlky dejte na kolečka nakrájené černé olivy a zapracujte.
- Na pracovní desku poprášenou moukou dejte těsto. Rukama roztáhněte na placku a posypte moukou, vytvarujete obdélník, který rozřízněte na polovinu. Jednu část těsta zatočte jako spirálu a přitom mírně natahujte.
- Stejně postupujte s druhou polovinou a obě bagety dejte na plech vyložený papírem na pečení.
- Připravte si druhou část těsta, do které zapracujte sušená rajčata a celý postup opakujte.
- Pečte ve vyhřáté troubě na 210°C 10 minut a poté na 180°C 20 minut.





