Bagety s olivami a sušenými rajčaty

12.05.2020

Moc slaných receptů tady zatím nemám, tak jsem si řekla, že bych sem mohla zase nějaký přidat. Bagety patří mezi oblíbené pečivo a není nad to, upéct si domácí. Moc práce nezaberou, takže si je můžete udělat čerstvé, třeba pro návštěvu, k večernímu grilování nebo jen tak. Z množství, které uvádím, upečete čtyři bagety a nejlepší jsou čerstvě upečené, tak jako asi každé pečivo, ale i druhý den jsou dobré.

Budete potřebovat

  • 450 g hladké mouky
  • 270 ml vody
  • 10 g droždí
  • 1 lžička cukru krupice
  • 3 lžičky olivového oleje
  • 2 lžičky soli
  • 100 g černých oliv nakrájených na kolečka
  • 100 g sušených rajčat nakrájených na kousky


Postup

  • Do mísy nalijte vodu, rozdrobte droždí, přidejte cukr a dobře promíchejte.
  • Přisypte mouku, sůl a olivový olej.  
  • Dobře propracujte, stačí ručně a dejte k teplu vykynout asi hodinu nebo do zdvojnásobení objemu.
  • Poté těsto rozdělte na poloviny a do jedné půlky dejte na kolečka nakrájené černé olivy a zapracujte. 
  • Na pracovní desku poprášenou moukou dejte těsto. Rukama roztáhněte na placku a posypte moukou, vytvarujete obdélník, který rozřízněte na polovinu. Jednu část těsta zatočte jako spirálu a přitom mírně natahujte.
  • Stejně postupujte s druhou polovinou a obě bagety dejte na plech vyložený papírem na pečení. 
  • Připravte si druhou část těsta, do které zapracujte sušená rajčata a celý postup opakujte.
  • Pečte ve vyhřáté troubě na 210°C 10 minut a poté na 180°C 20 minut.
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky